دولت سیزدهم برای رفع ناترازی‌ برق چه تدبیری اندیشید؟

معاون اول رئیس‌جمهور اضافه شدن ۱۰۳۴۷ مگاوات معادل ۶۵ درصد کل ۸ سال دولت قبل، ۸۹۷۸ مگاوات نیروگاه در حال احداث، احداث ۲ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی دولتی و برنامه ریزی برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی خصوصی با همکاری وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی را از جمله برنامه‌ها و اقدامات انجام شده در دولت مردمی برای رفع ناترازی مصرف برق در کشور عنوان کرد.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، در جلسه تأمین مالی طرحهای نیروگاهی که بعدازظهر شنبه به ریاست محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، برنامه ریزی لازم برای احداث ۶۶ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی با هدف رفع ناترازی فعلی و توسعه توان نیروگاهی صورت گرفت و مدل جدیدی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در نیروگاه ها ارائه شد.

مخبر در این جلسه که با حضور وزیر نیرو، رؤسای سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی، رئیس صندوق توسعه ملی و مسئولان دستگاههای مربوطه برگزار شد، بر حمایت و ارائه مشوقهای لازم به بخش خصوصی برای ساخت نیروگاهها و همچنین ساخت و تولید داخلی تجهیزات موردنیاز احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تأکید کرد و گفت: باید وزارتخانه‌ها و دستگاههای دولتی با توجه به ظرفیتهای ایجاد شده سیاست خارجی دولت سیزدهم و اخذ مجوزهای لازم به دنبال رفع نیازمندیها و اجرای طرح‌های جدید از طریق همکاری با کشورهای همسایه و منطقه باشند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت تأمین برق مورد نیاز کشور با کمک احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر تصریح کرد: ظرف یک هفته آینده برنامه اجرایی تأمین ۱۰ هزار مگاوات برق از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تا پایان سال جاری تدوین شود.

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو نیز در این جلسه گزارشی از روند توسعه ظرفیت تولید برق در دهه های گذشته و روند مصرف برق در کشور تا پایان سال ۱۴۰۹ و همچنین برنامه توسعه نیروگاه‌ها در دولت سیزدهم ارائه کرد.

طبق این گزارش با برنامه ریزی وزارت نیرو در دولت سیزدهم با هدف رفع ناترازی فعلی تأمین رشد مصرف، احداث ۶۶ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در قالب احداث نیروگاه حرارتی توسط بخش خصوصی، احداث نیروگاه حرارتی دولتی، احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط صنایع انرژی بر موضوع ماده ۴ قانون مانع زدایی و احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان برنامه هفتم توسعه هدف گذاری شده است.

در همین زمینه اضافه شدن ۱۰۳۴۷ مگاوات تاکنون در کشور معادل ۶۵ درصد کل هشت سال دولت قبل، ۸۹۷۸ مگاوات نیروگاه در حال احداث، احداث ۲ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی دولتی و برنامه ریزی برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر و ۱۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی خصوصی با همکاری وزارت نیرو و صندوق توسعه ملی از جمله برنامه ها و اقدامات انجام شده وزارت نیرو در دولت مردمی برای رفع ناترازی مصرف برق در کشور عنوان شد.

طبق برنامه وزارت نیرو عقد تفاهم نامه با صندوق توسعه ملی جهت تأمین مالی به میزان هفت میلیارد و پانصد میلیون دلار برای احداث نیروگاه حرارتی و ۵ میلیارد دلار برای نیروگاه تجدیدپذیر در حال انجام است و بانک مرکزی نیز با ارائه تسهیلات ریالی و ارزی پشتیبانی لازم را صورت می دهد.

همچنین در این جلسه گزارشی از محورهای اصلی اصلاح اقتصاد صنعت برق شامل اصلاح گردش مالی، اصلاح ساز و کار خرید و عرضه برق نیروگاه های تجدیدپذیر، مدل مالی جدید سرمایه گذاری در راستای ایجاد جذابیت بیشتر برای بخش خصوصی، اصلاح نظام تعرفه گذاری، تدوین و ابلاغ ضوابط صادرات برق، اصلاح نرخ انشعاب و اصلاح رویه سرمایه گذاری نیروگاه های تولید پراکنده در راستای تدوین مدل جدید سرمایه گذاری در صنعت برق ارائه شد.

کد خبر 73778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 0 =